Biseri putuju na vatrogasnu olimpijadu u Villach

Biseri putuju na vatrogasnu olimpijadu u Villach, župan Igor Andrović im zaželio puno uspjeha i sreće, prije četiri godine su bili 16., u Austriji žele korak više

Prije četiri godine bila je to ludnica u Turnašici. Bila je kada su odlazili, a bila je još veća kada su se vraćali. Biseri, ta vatrogasna družina iz ovog malenog mjestašca gdje se rodio, živio i stvarao Stjepan Sulimanac, poznati su svakom domaćinstvu, a prije četiri godine, kada su nastupili na Vatrogasnoj olimpijadi u Francuskoj, za njih je znalo i mlado i staro i ono što „se tek rodilo“.

Uostalom, ne lažu kada kažu kako u Turnašici „svaka kuća ima svog vatrogasca“. Ove godine, Biseri putuju u Austriju, u Villach, na Vatrogasnu olimpijadu. Četiri godine su stariji, iskusniji, iako imaju i neke nove „likove u postavi“, cilj je isti. Pronesti ime Pitomače i Virovitičko-podravske županije i naravno Hrvatske.

Igor Andrović, župan Virovitičko-podravske županije, stisnuo je desnicu Alojzu Lachu, alfa i omegi turnašičkih bisera koji je u društvu Luke Lacha i Marka Nemeta, posjetio Virovitičko-podravsku županiju. Župan Andrović je turnašičkim vatrogascima obećao pomoć Županije pri putu u Austriju, poželio puno sreće i uspjeha.

Inače, Vatrogasna olimpijada u Villachu će se održati od 9. do 16. srpnja, a Biseri svoj nastup imaju 14. srpnja. Na dan kada je pala Bastilla, možda i Biseri sruše sve prepreke i još više pronesu ime Pitomače, Virovitičko-podravske županije i Hrvatske. Prije četiri godine su bili 16. od 78 ekipa. Nadaju se da će ove godine otići makar „korak“ više, ma što to značili. Uostalom, a zašto ove godine ne bi bili bolji? Držimo im palčeve.

Komentari
Učitavam...
x

Ova web stranica koristi kolačiće („cookies“) kako bi vam pružila bolje korisničko iskustvo. Klikom na "Slažem se" prihvaćate našu "Politiku kolačića".

Prihvaćam Ne prihvaćam Centar zaštite osobnih podataka Postavke privatnosti Upoznaj se s Politikom kolačića (engl. cookies)