Danas, na blagdan sv. Nikole, župan Igor Andrović, svim škola s područja Virovitičko-podravske županije, uručit će informatičku opremu

Informatika
Informatika, snimio Kristijan Toplak

Na blagdan sv. Nikole, sve osnovne i srednje škole kojima je osnivač Virovitičko-podravska županija, dobit će računala. To je predizborno obećanje župana Igora Androvića, koji je naglasio kako će se „dodatno ulagati u opremu škola potrebnom informatičkom opremom, kako bi se osuvremenio nastavni proces. Dodjela informatičke opreme održat će se u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, od 11,00 sati, u srijedu 6. prosinca, a župan Igor Andrović će ravnateljima svih srednjih i osnovnih škola podijeliti ukupno 96 računala.

To je nastavak ulaganja u informatizaciju škola s područja naše županije. Naime, dok se „STEM revolucija“ u osnovnim školama provodi u šestom razredu kao micro bit edukacija, u Virovitičko-podravskoj županiji su otišli korak dalje. Uz suradnju s Poduzetničkim inkubatorom, u osnovnim školama kojima je osnivač Virovitičko-podravska županija, počela je „STEM revolucija“ za učenike petih razreda. Riječ je o pilot projektu Virovitičko-podravske županije koji se provoditi uz suradnju Ministarstva znanosti i obrazovanja. To je svojevrsni „Internet of things“ u hrvatskim školama. Cilj STEM revolucije je osigurati svakom djetetu omogućiti primjerak najmodernije tehnologije kao i pripadajuću edukaciju. (www.vpz.hr, Fotografija: Kristijan Toplak)

Komentari
Učitavam...
x

Portal Virovitica.info unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih kolačića (engl. cookies), u skladu s novom EU regulativom. Kolačiće koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez kolačića. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje kolačića.

Prihvaćam Ne prihvaćam Centar zaštite osobnih podataka Postavke privatnosti Upoznaj se s Politikom kolačića (engl. cookies)