Herbarium će otvoriti 200 novih radnih mjesta s pogonom koji će biti središnja pakirnica čajeva za cijelu Europu

Četvorni metar zemljišta ih je koštao 0,50 kn, a dobili su i 30 KW električne energije: Herbarium će otvoriti 200 novih radnih mjesta s pogonom koji će biti središnja pakirnica čajeva za cijelu Europu

Stanovnici Pitomače, ali i ostalih naselja ove općine, zadovoljno trljaju ruke nakon što su načelnik ove Općine Željko Grgačić i direktor Spider grupe Denis Nemčević potpisali ugovor o dodjeli četiri parcele u industrijskoj zoni Rakitka u Kladarama.

Tu nedaleko „Podravske magistrale“ niknut će pogon koji će biti središnja pakirnica čajeva za cijelu Europu, ali što je još važnije – otvorit će se 200 novih radnih mjesta i proširiti mreža kooperanata, jer ako se samo malo prođe kroz ovaj dio Hrvatske, onda je jasno kako kamilica sve više zauzima ova plodna polja.

U cijeloj priči, ključnu ulogu odigrala je Općina Pitomača. Oni su Spider grupi dali sjajne uvjete za ulaganje. Kvadratni metar u industrijskoj zoni košta samo 50 lipa sa svom infrastrukturom i k tome još svaki ulagač dobiva “gratis” 30 KW električne energije.

S navedenim je županijskog pročelnika za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove, Igora Androvića, upoznao načelnik Željko Grgačić, a osim toga, obišli su u buduću lokaciju Poduzetničkog inkubatora u Pitomači, koji će se nalazi u Poduzetničkoj zoni Rakitka, tik do budućeg pogona Herbariuma gdje će se pakirati čajevi za cijelu Europu.

Bila je tu i saborska zastupnica Vesna Bedeković kao i mještani Kladara koji su podcrtali kako zbog ovih ulaganja, u selu nema niti jedne prazne kuće i svi jedva čekaju novi pogon Spider grupe. (Fotografije: Kristijan Toplak)

Komentari
Učitavam...
x

Portal Virovitica.info unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih kolačića (engl. cookies), u skladu s novom EU regulativom. Kolačiće koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez kolačića. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje kolačića.

Prihvaćam Ne prihvaćam Centar zaštite osobnih podataka Postavke privatnosti Upoznaj se s Politikom kolačića (engl. cookies)