U Muzeju održana druga radionica šnajderaja

U srijedu, 22. veljače u muzeju je održana druga radionica Šnajderaja. Nastaljeno je dovršavanje započete pregače te je naučeno vaditi krojeve određenih odjevnih predmeta. Osim razmijene iskustava i savjeta za određene nosive predmete učilo se o koncima i njihovim zapetljavanjem kada to nije potrebno, različitim mašinama, njihovim posebnostima i šivanju na njima, iglama i ručnim bodovima.

Dio „mladih šnajderica“ prvi se put susreo s mašinom i papučicom, dio „iskusnijih“ je već nastavio sa samostalnim radom i dovršavanjem svog rada, a dio je prvi puta vidio na koji se način vadi kroj. Zahvaljujući Sanji Kirin upoznati smo s osobitostima krojenja i najjednostavnijim procesom, za nas početnike, vađenja kroja i šivanja. Unatoč zamršenim brojevima, oznakama, crticama i linijama uz dobru zabavu vidio se i dio profesionalnijeg rada šnajderaja.

I ovaj puta polaznicama je ponuđen dio edukacije o povijesti pregača, kao i upoznavanje s osobitostima pregača u narodnim nošnjama.

Novi izazovi očekuju se na slijedećim radionicama.

Komentari
Učitavam...
x

Portal Virovitica.info unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih kolačića (engl. cookies), u skladu s novom EU regulativom. Kolačiće koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez kolačića. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje kolačića.

Prihvaćam Ne prihvaćam Centar zaštite osobnih podataka Postavke privatnosti Upoznaj se s Politikom kolačića (engl. cookies)