Uncategorized

Na izložbi vlakova i dvorac iz Harry Pottera kojeg je izradio Virovitičanin Sandrino Požežanac

Sandrino Požežanac

Sandrino Požežanac i dvorac Hogwarts (snimio: Goran Denac)

U sklopu izložbe “Magični svijet vlakova” koja se može pogledati na prvom katu Željezničkog kolodvora u Virovitici, nazali se i maketa jednog dvorca. Ne ovog derutnog iz središta Virovitice, već jednog magičnog… iz svijeta bajke. Riječ je o dvorcu u kojemu se nalazi škola vještičarenja i čarobnjaštva Hogwarts iz serije romana i filmova o Harry Potteru.

Hogwarts je jedina veća škola magije u Velikoj Britaniji, koja čarobnjacima nudi da postanu potpuno obučeni u korištenju magije. Njezin status nije u detalje opisan u romanima o Harryju Potteru, ali zna se da je to zapravo internat koji prima djecu od 11 do 18 godina. Ispiti se pišu na kraju svake godine, a oni na kraju pete i sedme godine najviše utječu na život učenika.

Izrada makete omjera 1:186 trajala je četiri mjeseca, a radove “potpisuje” Virovitičanin Sandrino Požežanac.

– Maketa je izrađena prema Hogwartsu kakvog vidimo u 4. i 5. filmu, budući da su ga svaki film malo mijenjali u detaljima, a meni se najviše sviđao baš u tim filmovima. Prvo sam skinuo 3D model s interneta, te u 3D softwareu saznao mjere koje su mi trebale. Od tih mjera crtao sam nacrte mjesec dana i onda sam krenuo na izradu koja je trajala sljedeća 3 mjeseca. U rujnu 2012. maketa je bila gotova. Zadnje četiri godine dorađivao sam ju s vremena na vrijeme, te sam dodao još 250 novih stabala i dodatnih biljaka. O njoj je pisao i Mugglenet.com, najpoznatija stranica za Harry Potter fanove (osim naravno Pottermorea), a osobno mi je čestitao i Gary Tomkins, scenograf koje je radio na Harry Potter filmovima – rekao je Sandrino Požežanac.

Izložbu “Magični svijet vlakova” možete pogledati do 16. kolovoza od 10 do 18h. Ulaz je besplatan.

Sandrino Požežanac

Virovitica.info je neovisni internet portal koji svakodnevno donosi svježe informacije iz Virovitice i Virovitičko-podravske županije

S Vama online od 21. travnja 2003. godine

Copyright © 2017 Virovitica.info

To Top