Niže cijene zemljišta mladim obiteljima za gradnju prve nekretnine

Jedna od novosti koju donosi Izmjena i dopuna Programa olakšica i poticaja razvoja gospodarstva grada Virovitice je i poticaj za kupnju građevinskog zemljišta za mlade obitelji. Riječ je o prodaji građevinskog zemljišta u vlasništvu Grada po povlaštenim cijenama za izgradnju obiteljskih kuća za mlade obitelji do 45 godina kojima je to prva nekretnina.

Virovitica
Virovitica

Također, od nove godine, mlade obitelji će u skladu s kriterijima Programa biti oslobođene i plaćanja komunalnog doprinosa za izgradnju prve nekretnine, bez obzira grade li kuću na zemljištu kupljenom od grada ili privatnom.

Stopa olakšice za kupnju zemljišta i komunalne doprinose iznosi:

  • 20 posto za obitelji bez djece
  • 40 posto za obitelji s jednim djetetom
  • 60 posto za obitelji s dvoje djece te
  • 100 posto za obitelji s troje i više djece.

Podnositelji zahtjeva na dan podnošenja zahtjeva moraju imati prebivalište na području grada unazad dvije godine te nekretninu ne smiju otuđiti 10 godina od dana dobivanja poticaja.

Komentari
Učitavam...
x

Portal Virovitica.info unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih kolačića (engl. cookies), u skladu s novom EU regulativom. Kolačiće koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez kolačića. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje kolačića.

Prihvaćam Ne prihvaćam Centar zaštite osobnih podataka Postavke privatnosti Upoznaj se s Politikom kolačića (engl. cookies)