Vijesti

Odobrena sredstva za izradu projektne dokumentacije za izgradnju pristupne ceste na Virovitičkim jezerima

Ribnjaci

Sigurno vas je znala iznervirati prašina od automobila, a i njihovi amortizeri nisu bili najsretniji na putu do trećeg virovitičkog ribnjaka. To će uskoro postati prošlost jer je Grad Virovitica krenuo s izradom projektne dokumentacije za izgradnju pristupne ceste na Virovitičkim jezerima, a pomoć u realizaciji tog projekta stigla je i iz Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Ministarstvo je odobrilo sufinanciranje spomenutog projekta koji je Grad Virovitica prijavio na Javni poziv za raspoređivanje i korištenje sredstava kapitalne pomoći gradovima i općinama za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za 2017. godinu. Projektnu prijavu izradila Razvojna agencija VTA u suradnji s Gradom.

Za projekt „Izrada projektne dokumentacije za izgradnju pristupne ceste na Virovitičkim jezerima“ odobrena su sredstva u iznosu od 30.000,00 kuna, a omogućit će izradu potrebne projektne dokumentacije kojom će se odrediti položaj, karakteristike, elementi vrijednosti i održavanja te opravdanost izgradnje pristupne ceste.

Desetljećima se je pričalo no nitko nije prikupio niti jedan papir za uređenje ovog virovitičkog bisera. Sam projekt uređenje Virovitičkih jezera u prvoj fazi predviđa uređenje prva tri jezera i okolnog područja što uključuje uređenje dječjih igrališta, sportskih terena, drvenih mostova, pješačkih staza, klupa, stolova, mjesta za roštilj, nadstrešnica te je nužno asfaltirati i cestu do trećeg ribnjaka kako ne bi to sve kvarili oblaci prašine, osobito u ljetnim mjesecima. Ipak cesta se dalje od trećeg ribnjaka ne planira asfaltirati kako bi se zadržao prirodni identitet rekao je vidno zadovoljan virovitički gradonačelnik Ivica Kirin. (vthr)

Virovitica.info je neovisni internet portal koji svakodnevno donosi svježe informacije iz Virovitice i Virovitičko-podravske županije

S Vama online od 21. travnja 2003. godine

Copyright © 2017 Virovitica.info

To Top