Održan sastanak na temu ravnopravnosti spolova i ukidanja rodne diskriminacije

Objavljeno:

spot_img

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske, Višnja Ljubičić, posjetila je u ponedjeljak, 8. prosinca, Virovitičko-podravsku županiju.

Održan sastanak na temu ravnopravnosti spolova i ukidanja rodne diskriminacije

Tom prilikom, u županijskoj velikoj vijećnici, održan je sastanak na kojem je bila riječ o problemima s kojima se susreće na terenu, te o naporima i aktivnostima koje se poduzimaju radi postizanja ravnopravnosti spolova, odnosno ukidanja rodne diskriminacije, kako na području Virovitičko-podravske županije, tako i na području cijele Republike Hrvatske.

-Problem ravnopravnosti spolova najizrazitiji je u području rada i zapošljavanja. To je jednim dijelom uzrokovano i recesijskom krizom koja se produžila u Republici Hrvatskoj. Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, radna aktivnost žena je niža nego muškaraca, a problem je što gotovo 2/3 visokoobrazovanih žena završavaju na burzi rada – istaknula je Pravobraniteljica Ljubičić.

Sastanku su, uz Pravobraniteljicu Višnju Ljubičić, prisustvovale zamjenica župana virovitičko-podravskog, Sanja Bošnjak i predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova, Desa Kolesarić.

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni