Vijesti

Održana radionica “Šnajderaj u Muzeju”

Šnajderaj u Muzeju

U srijedu, 15. veljače u muzeju je započeo šnajderaj – ciklus radionica rukotvorskih umijeća i šivanja na mašinu suvremenih, upotrebnih predmeta prema uzoru u muzejskim tradicijskim predmetima.

Šnajderaj želi okupiti zainteresirane entuzijaste u izradi upotrebnih tekstilnih predmeta u kojima će se spojiti kreativno izražavanje sa tradicijskim vještinama.

Cilj ovakve vrste aktivnosti je osvježiti lokalnu sredinu novim, privlačnim sadržajima temeljenim na baštinskim vrijednostima.
Muzej na ovaj način podupire nematerijalnu baštinu u smislu okupljanja zainteresiranih za zajednički rad i učenje rukotvorskih umijeća, druženje i razmjenu iskustava.

Radionice se održavaju srijedom od 18 do 20 sati, a prijavljene sudionice će kroz četiri radionice naučiti izrađivati pregače i lutkice.
Muzej zahvaljuje suradnicama Marini Šurkalović na entuzijazmu pokazivanja rada izrade predmeta i Sanji Kirin na dobroj volji i korisnim savjetima u teorijskom i praktičnom radu s mašinom.

Virovitica.info je neovisni internet portal koji svakodnevno donosi svježe informacije iz Virovitice i Virovitičko-podravske županije

S Vama online od 21. travnja 2003. godine

Copyright © 2017 Virovitica.info

To Top