Uncategorized

Oprez u prometu! Za sve slavljenike Martinja, policija priredila pojačani nadzor!

Od početka godine na području Policijske uprave virovitičko – podravske smanjena je problematika sudjelovanja u prometu sudionika pod utjecajem alkohola i smanjene su posljedice prometnih nesreća koje su uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola. Od ukupnog broja vozača koji su sudjelovali u prometnim nesrećama njih 14.8 % je u trenutku prometne nesreće bilo pod utjecajem alkohola, a gotovo svaku četvrtu prometnu nesreću je uzrokovao vozač pod utjecajem alkohola. Međutim, poboljšanje stanja se bilježi iz godine u godinu, jer je prije samo četiri godine svaku treću prometnu nesreću uzrokovao vozač pod utjecajem alkohola.Od ukupno 9 smrtno stradalih osoba, 54 teško ozlijeđene i 221 lako ozlijeđene u 468 prometnih nesreća koliko ih je evidentirano u prvih deset mjeseci ove godine, u prometnim nesrećama koje su uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola smrtno su stradale 2 osobe, teško je ozlijeđeno 16 osoba i lako 48.

Kulminacija konzumiranja alkohola se očekuje tijekom predstojećeg vikenda, kada će ljubitelji vinograda i vina sudjelovati u narodnim običajima krštenja vina znanim pod nazivom „Martinje“ povodom čega će biti organizirane brojne privatne i javne zabave i okupljanja ljudi na kojima će biti konzumirane veće količine mladog vina.

Stoga se obavještavaju vozači da će u periodu od 9. do 11. studenog 2012. godine prometna policija na području cijele policijske uprave provoditi pojačani nadzor sudjelovanja u prometu osoba pod utjecajem alkohola. Kako bi bezbrižno uživali u svetkovini „Martinja“, a da nakon toga ne ugrožavaju sigurnost sebe i drugih u prometu, te izbjegnu propisano sankcioniranje, prometna policija savjetuje vozačima da si prethodno organiziraju smještaj do potpunog otrežnjenja ili prijevoz do kuće.

Virovitica.info je neovisni internet portal koji svakodnevno donosi svježe informacije iz Virovitice i Virovitičko-podravske županije

S Vama online od 21. travnja 2003. godine

Copyright © 2017 Virovitica.info

To Top