Pan parket u Kinu izvoze sedminu proizvodnje, a uskoro će u Orahovici podići još jednu proizvodnu halu i zaposliti novih 63 djelatnika

Pan parket nastavlja s ulaganjima: U Kinu izvoze sedminu proizvodnje, a uskoro će u Orahovici podići još jednu proizvodnu halu i zaposliti novih 63 djelatnika

U pogonu Pan parketa u Orahovici, radi se punom parom. Godišnje proizvedu 700.000 kvadratnih metara troslojnog parketa i izvoze na sve kontinente. Nema ih samo u Australiji, no, ako ovako nastave, bit će ih i u „zemlji klokana“.

U srijedu je ovu uspješnu tvrtku posjetio ministar rada i mirovinskoga sustava Tomislav Ćorić. Dočekao ga je vlasnik, Daniel Smiljanić, kao i gradonačelnik Orahovice Josip Nemec. Uz ministra Čorića, između ostalih, bili su i saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, virovitičko-podravski župan Igor Andrović sa zamjenicima, Marijom Klementom i Darkom Žužakom, pročelnica Ureda župana Jasna Abramović, predstojnica HZZ-a Podružnice Virovitica Lahorka Weiss…

A u Pan parketu se mogu čuti samo dobre vijesti. Odnedavno njihov slavonski parket pokriva podove u New Yorku, a u Kini su već zastupljeni nekoliko godina. U najmnogoljudniju zemlju, izvoze sedminu svoje proizvodnje (100.000 kvadratnih metara). Nedavno su dobili gotovo 2.000.000,00 kuna za prešu, s kojom će proširiti proizvodnju, izgraditi još jednu novu halu i zaposliti još 63 djelatnika.

Pan parket je zdrava gospodarska priča Virovitičko-podravske županije. U zadnjih godinu dana imali su 10 milijuna investicija. Lideri su u proizvodnji troslojnog parketa, lakiranog i uljanog, kojeg proizvode u 350 vrsta, a 90 posto sve proizvodnje izvoze diljem svijeta. (Fotografije: Kristijan Toplak)

Komentari
Učitavam...
x

Ova web stranica koristi kolačiće („cookies“) kako bi vam pružila bolje korisničko iskustvo. Klikom na "Slažem se" prihvaćate našu "Politiku kolačića".

Prihvaćam Ne prihvaćam Centar zaštite osobnih podataka Postavke privatnosti Upoznaj se s Politikom kolačića (engl. cookies)