Poduzetnik iz Pitomače oštetio državni proračun za 2 milijuna kuna

Temeljem Zahtjeva Općinskog državnog odvjetništva Virovitica, policijski službenici Službe kriminalističke policije, proveli su izvidne radnje nad 55 – godišnjim, vlasnikom obrta u Pitomači, gdje je utvrđeno da je počinitelj u vremenskom periodu od mjeseca srpnja 2013. do kraja mjeseca prosinca 2015. godine, počinio tri kaznena djela utaje poreza ili carine, tako što je nepravilno i nezakonito obračunao i utvrdio porezne obveze, pri čemu je oštetio državni proračun u iznosu većem od 2.000.000,00 kuna.

Isto tako je utvrđeno da je 55 – godišnjak, kao vlasnik obrta, odgovoran za knjiženja nevjerodostojnih ulaznih računa Trgovačkog društva iz Zagreba, koje je počinio tijekom 2013. i 2014. godine, čime je počinio kazneno djelo krivotvorenja službene ili poslovne isprave. Slijedi posebno izvješće ODO Virovitica.

Komentari
Učitavam...
x

Ova web stranica koristi kolačiće („cookies“) kako bi vam pružila bolje korisničko iskustvo. Klikom na "Slažem se" prihvaćate našu "Politiku kolačića".

Prihvaćam Ne prihvaćam Centar zaštite osobnih podataka Postavke privatnosti Upoznaj se s Politikom kolačića (engl. cookies)