Potpisivanje Sporazuma o sufinanciranju izgradnje COOR-a i trodijelne školske sportske dvorane u petak, 1. prosinca

Na sjednici Vlade Republike Hrvatske, koja će se održati u petak, 1. prosinca u Osijeku, bit će potpisan Sporazum o sufinanciranju kapitalnog projekta izgradnje Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica i trodijelne školske sportske dvorane. Podsjetimo, Vlada Republike Hrvatske je na sjednici 16. studenog utvrdila Odluku o davanju suglasnosti Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije za sklapanje Sporazuma o sufinanciranju navedenog projekta. Vrijednost Sporazuma je oko 50 milijuna kuna, a ministarstva preuzimaju obvezu na teret sredstava državnog proračuna Republike Hrvatske u 2018., 2019. i 2020. godini.

U COOR-u se odgajaju, obrazuju i rehabilitiraju učenici s teškoćama u razvoju u dobi od 7 do 21 godine. Izgradnjom novog Centra i trodijelne dvorane znatno će se povećati kvaliteta njihova boravka u pogledu socijalnih usluga, kao i niza edukativnih i interaktivnih aktivnosti koje su u planu, a koje će intenzivnije potaknuti razvijanje socijalnih vještina i sposobnosti.

Komentari
Učitavam...
x

Portal Virovitica.info unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih kolačića (engl. cookies), u skladu s novom EU regulativom. Kolačiće koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez kolačića. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje kolačića.

Prihvaćam Ne prihvaćam Centar zaštite osobnih podataka Postavke privatnosti Upoznaj se s Politikom kolačića (engl. cookies)