Vijesti

Predsjednica Grabar-Kitarović bit će pokrovitelj 25. glazbenog festivala u Pitomači

Kolinda Grabar-Kitarović

Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović bit će pokrovitelj 25. glazbenog festivala Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača 2017.

Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača 2017. održat će se 9. i 10. lipnja, a dan prije, 8. lipnja, održat će se večer posvećena Dragi Britviću. Pokroviteljstvo nad ovogodišnjim festivalom prihvatila je Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović koja je tom prigodom čestitala organizatorima 25 godina uspješnog rada na očuvanju glazbene tradicije Podravine i Podravlja.
– Ovogodišnjim održavanjem večeri posvećene Dragi Britviću publika će se podsjetiti koliki je opus ovog vrijednog pjesnika i čuvara hrvatske glazbene tradicije. Uvjerena sam da će ovo jubilarno izdanje biti poticaj za nove uspjehe festivala – stoji, između ostalog, u pismu predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

Podsjetimo, prva festivalska večer bit će tradicionalno posvećena popularnim tamburaškim skladbama, dok je druga rezervirana za etno i folklorne skladbe s glazbenim i jezičnim specifičnostima krajeva uz rijeku Dravu. (pitomacafestival.hr)

Virovitica.info je neovisni internet portal koji svakodnevno donosi svježe informacije iz Virovitice i Virovitičko-podravske županije

S Vama online od 21. travnja 2003. godine

Copyright © 2017 Virovitica.info

To Top