Kultura

Radionica u sklopu projekta „Mikeški jestvenik“

Za učenike Industrijsko-obrtničke škole, zanimanje pomoćni kuhari, u prostorima Muzeja pripremljena je edukativna radionica s predavanjem o tradicijskoj prehrani virovitičkoga kraja i predmetima koje Muzej čuva. Radionica održana u utorak, 23. svibnja, dio je projekta „Mikeški jestvenik“ prijavitelja Strukovne škole Virovitica i partnera Industrijsko-obrtničke škole na natječaju Ministarstva turizma.

Mikeški jestvenik

Učenici su u Muzeju s etnologinjom kao stručnom suradnicom, upoznali dio baštine o tradicijskoj prehrani ovoga kraja. Poseban naglasak stavljen je na Mikeše, nekadašnje stanovnike Virovitice, a koji su se bavili poljoprivredom i činili veći dio starosjedioca ovoga grada. Također, učenicima su pokazane kopirane rukopisne kuharice dijela građanstva Virovitice s početka 20. stoljeća gdje susrećemo zanimljive recepte raznih utjecaja. Na ovim primjerima učenici su doznali kako se recepti prenose, čuvaju i moderniziraju za upotrebu.

Mikeški jestvenik

Kroz pripremljene radne listiće učenici su obogatili dio svog znanja te se zabavili rješavajući zadatke.

Virovitica.info je neovisni internet portal koji svakodnevno donosi svježe informacije iz Virovitice i Virovitičko-podravske županije

S Vama online od 21. travnja 2003. godine

Copyright © 2017 Virovitica.info

To Top