Slatinski paraolimpijac Marijan Presečan putuje na Svjetsko prvenstvo u Londonu

Uoči srpanjskog nastupa na Svjetskom prvenstvu u Londonu, slatinski paraolimpijac Marijan Presečan, posjetio je Virovitičko-podravsku županiju
Tog rujna 2015. godine, iz dalekog Sočija stizale su sjajne vijesti. Slatinski paraolimpijac, Marijan Presečan, na Svjetskim igrama sportaša s invaliditetom, osvojio je zlato i srebro. Disk je odletio na 14,29 metara, a kugla 6,64 metara. Tako se u Rusiji zavijorila hrvatska zastava i svirala Lijepa naša. Marijan se sa suzom u oku vratio u Slatinu, a prošle godine, nastupio je na Paraolimpijadi u Rio de Janeiru. No, ovog puta ga nije poljubila Božica Fortuna. Iz Brazila se vratio s devetim mjestom bacivši kuglu 6,25 metara.

Ove godine, u srpnju, očekuje ga Svjetsko prvenstvo u Londonu. Marijan Presečan je tim povodom, u društvu ponajboljeg slatinskog sportaša, hrvača, Dražena Kocića, posjetio Virovitičko-podravsku županiju gdje mu je na dosadašnjim uspjesima i promociji kako grada Slatine, Virovitičko-podravske županije i Hrvatske čestitao virovitičko-podravski župan Igor Andrović. Župan Andrović je, osim toga, obećao i pomoć Virovitičko-podravske županije pri realizaciji puta i nastupa Marijana Presečana u London, i poželio mu puno uspjeha i sreće i sjajnih sportskih rezultata.

Marijan se nada dobrom rezultatu. Od prošle godine trenira i s profesionalnom kuglom, što do tada nije bio slučaj. Marijanu „ide 40. ljeto“. Kažu da su to najbolje godine za paraolimpijce u bacanju kugle. Zašto tako ne bi bilo i u Londonu…

Komentari
Učitavam...
x

Ova web stranica koristi kolačiće („cookies“) kako bi vam pružila bolje korisničko iskustvo. Klikom na "Slažem se" prihvaćate našu "Politiku kolačića".

Prihvaćam Ne prihvaćam Centar zaštite osobnih podataka Postavke privatnosti Upoznaj se s Politikom kolačića (engl. cookies)