Njam Njam

U Slatinskom Drenovcu i Voćinu postavit će se ‘Tesla Destination Charging’ punionice za Teslina i druga vozila

Tesla Motors ubrzano širi svoju mrežu ‘Supercharger’ brzih punjača kroz Europu, tako je na red stiglo i na nekoliko instalacija u Hrvatskoj. Do sada su takve punionice već postavljene u Zagrebu, Splitu, Vrgorcu i Senju, a planirano je skoro postavljanje u Zadru, Karlovcu i Slavonskom Brodu.

Uz brze punjače vrlo značajne su i punionice na odredištima, takozvane ‘Tesla Destination Chargers’, kojima se omogućuje punjenje za vrijeme boravka, i broj tih punionica čak i Hrvatskoj je 10-tak i vise pute veci od ‘Superchargera’ sto sve zajedno omogućava Tesla vozačima putovanje bez brige ili ikakvih nedostataka. Prva instalacija Tesline punionice ‘Tesla Destination Charger’ i jedina takva u Slavoniji biti će najvjerojatnije već do kraja ove godine instalirana u Slatinskom Drenovcu, uz novi objekt Parka prirode Papuk i budući Centar za posjetitelje. Lokaciju su obišli predstavnici Tesla Motorsa, ravnatelj Parka prirode Alen Jurenac, stručni voditelj Goran Radonić i Mirko Mališ načelnik općine Čačinci.

Tesla Destination Charging
Tesla Destination Charging

Osim na navedenoj lokaciji, po završetku izgradnje Geo-info centra u Voćinu dogovoreno je postavljanje još jedne takve punionice. Tvrtka Tesla provodi projekt ‘Tesla Destination Charging’ koji je u odnosu na PP i NP podržan od strane Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Podsjetimo, u sklopu programa „Zelena linija“ koji je pokrenulo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a koji je namijenjen nacionalnim parkovima i parkovima prirode u Parku prirode Papuk ranije su postavljene tri punionice za električna vozila koje se nalaze na Jankovcu, Orahovačkom jezeru i u Velikoj. Uz Teslinu punionicu u Slatinskom Drenovcu biti će postavljena i punionica za druge marke elektromotornih vozila.

 

Komentari
Učitavam...
x

Ova web stranica koristi kolačiće („cookies“) kako bi vam pružila bolje korisničko iskustvo. Klikom na "Slažem se" prihvaćate našu "Politiku kolačića".

Prihvaćam Ne prihvaćam Centar zaštite osobnih podataka Postavke privatnosti Upoznaj se s Politikom kolačića (engl. cookies)