1
Odlukom o raspodjeli financijskih sredstava za projekte udruga / zdravstvenih organizacija u okviru raspoloživih sredstava iz dijela prihoda igara na sreću u području prevencije / tretmana / liječenja / rehabilitacije ovisnosti i resocijalizacije ovisnika za 2014. godinu na poziciji Ministarstva socijalne politike i mladih, Ministarstva zdravlja i Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske, Udruga za pomoć mladima Virovitičko – podravske županije “Veranda” ostvarila je 144.260,00 kn za provedbu projekta Savjetovalište za mlade i to u prioreitetnom području univerzalne prevencije.

Projekt će se provoditi od srpnja 2014. godine do lipnja 2015. godine temeljem ovog natječaja, no projekt se provodi kontinuirano tijekom cijele godine u kojemu sudjeluje tim od 10 stručnih osoba prema ciljanoj skupini mladih od 15 – 29 godina životne starosti u Gradu Virovitici i Virovitičko – podravskoj županiji. Aktivnosti projekta su radionice i savjetovališni rad s mladima u području univerzalne prevencije ovisnosti; koje udruga provodi već sedam godina.

U Udruzi Veranda znaju kako se pišu prijave za natječaje!

“Kao jedina udruga orijentirana na terapijski rad s mladima u Gradu Virovitici i Virovitičko – podravskoj županiji veoma smo ponosni na ponovni plasman u natječajima prevencije ovisnosti; jer su svake godine i kriteriji natječaja sve stroži i zahtjevniji. Potrebno je pratiti trendove Europskih fondova po kojima se udruge financiraju i biti spreman uložiti dosta truda u pisanje projektne aplikacije. No, to nije samo projekt na papiru, potrebno je pripremiti udrugu u potpunosti kako bi ona bila spremna izvršiti zahtjeve i aktivnosti projekta prema Ministarstvu. Udruga Veranda redovito prolazi na natječajima na koje se javlja, te svake godine unapređuje svoju strategiju kao i načine rada. U tome nam pomažu i terenske evaluacije državnih ureda. Primjerice, sustav kvalitete kojemu se obratila posebna pažnja u natječajnoj dokumentaciji i prioritetnim područjima. Posao oko projekta je odgovoran, no ne treba se bojati, jer onaj tko se posvetio radu udruge sigurno ima karakteristike upornosti i kreativnosti.”, izjavljuje predsjednica udruge Dinka Antunović