620

Vrlo hladno jutro osvanulo je u većem dijelu zemlje. Najhladnije je u Slatini gdje je u 7 sati izmjereno čak -18 stupnjeva. Slijedi Daruvar i Virovitica s -16!

U drugim dijelovima, osim na moru gdje su temperature iznad nule, temperature su oko -10 stupnjeva. Tijekom dana ipak će biti malo toplije pa će se temperature kretati između -5 i -1 na kopnu, na Jadranu od 7 do visokih 12 stupnjeva!

U ponedjeljak na sjevernom Jadranu promjenjivo uz izmjene sunčanih i oblačnih razdoblja. Oblačnije u drugom dijelu dana kada će mjestimično početi kiša, rijetko gdje i susnježica. U Dalmaciji djelomično sunčano i suho, tek navečer u sjevernoj Dalmaciji moguća je pokoja kina kap. U noći slaba do umjerena bura, ujutro će prestati i danju okrenuti na slabo jugo, na sjevernom Jadranu istočnjak. Jugo će navečer u Dalmaciji jačati kada su na moru mogući jaki udari. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -3 do 1°C, uz obalu i na otocima od 0 do 8°C. Najviše dnevne temperature od 8 do 12°C, u zaobalju ponegdje malo niže.

Od utorka toplije

Pod utjecajem nove ciklone, utorak će biti umjereno do znatno oblačan s čestim oborinama koje će obilnije i češće biti u Dalmaciji nego na sjevernom Jadranu. Osim kiše, uz obalu ponegdje može biti susnježice, uglavnom na sjevernom Jadranu, a u zaobalju i snijega. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će umjerena do jaka bura, južnije od Šibenika umjereno do jako jugo, slabit će u drugom dijelu dana. Na otvorenom moru Dalmacije popodne tramontana. Jutro će biti manje hladno u odnosu na prethodne dane. Najviše dnevne temperature bit će na sjevernom Jadranu i Dalmatinskog zagori od 2 do 7°C, uz obalu i na otocima Dalmacije od 7 do 12°C.

Iako će se vrijeme postupno stabilizirati, od četvrtka je u kopnenim krajevima ponovno moguć snijeg, ali ne toliko obilan kao u petak. Budući da će temperature zraka prema kraju tjedna postupno rasti, tako će snijeg prelaziti u kišu.

HAK: Poledica u većem dijelu Hrvatske

Zbog poledice treba voziti oprezno na cestama u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te u Slavoniji, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Zbog zimskih uvjeta, mjestimice ugaženog snijega ili leda na kolniku, za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama zabrana je prometa na pojedinim državnim, županijskim i lokalnim cestama u Lici na:

D42 Poljanak-Poljanak, 218 GP Užljebić-Donji Lapac-Dobroselo i D218 Bruvno-Dobroselo-Mazin, ŽC Brotnja-Srb-Sučević.

Za teretna vozila zatvoren je granični prijelaz Ilok

Index.hr