PRONI Centar za socijalno podučavanje iz Osijeka, u sklopu projekta „28. zvjezdica“, nastavlja s provedbom vršnjačkih kreativnih prezentacija zaključaka „Masovne diskusije mladih“ o EU temama relevantnim za mlade. Prezentacija u Virovitici održat će se u petak 21. veljače 2014. u suradnji i u prostoru gimnazije Petra Preradovića u Virovitici, s početkom u 11:45 sati.

Projekt „28. zvjezdica“ podržan je od strane Europske unije kroz program IPA INFO 2011., a provodi ga PRONI Centar za socijalno podučavanje iz Osijeka, u partnerstvu s INFO ZONOM iz Splita i ZAMISLI iz Zagreba.

„Masovna diskusija mladih“ jedna je od provedenih aktivnosti projekta „28. zvjezdica“, na kojoj je ukupno 262 mladih ljudi s područja cijele Hrvatske imalo priliku izraziti svoje mišljenje o EU temama relevantnim za mlade. Nakon te aktivnosti održani su treninzi prezentacijskih vještina, na kojima je ukupno 32 učenika srednjih škola steklo osnovna znanja i vještine nastupa u javnosti. Sudionici treninga imaju zadatak u 60 srednjih škola prenijeti svojim vršnjacima zaključke mladih koji su sudjelovali na masovnoj diskusiji. Osim poticanja mladih na kritičko promišljanje, cilj vršnjačkih prezentacija koje se provode jeste pomoći mladima u stjecanju praktičnih prezentacijskih vještina, koje će im zasigurno koristiti u budućem školovanju i životu općenito. Tako će prezentaciju u Virovitici održati dvije učenice iz srednje škole Stjepan Ivšić Orahovica.