Ilustracija
Ilustracija

Nakon izlaska u javnost ”Master plana” bolnica, koji je prema mišljenju mnogih obični zbroj statističkih podataka, građani Virovitičko-podravske županije su u najmanju ruku zgroženi. Svima je bilo jasno da novi Master plan nikome neće donijeti ništa dobro, a pogotovo žiteljima Virovitičko-podravske županije.

Prema svim pokazateljima, virovitička Opća Bolnica trebala je postati regionalna bolnica, jer imala je kudikamo bolje pokazatelje od bjelovarske i koprivničke bolnice. Ali ni taj scenarij nije bio izgledan te je, vjerojatno zbog boljeg političkog lobiranja koprivničkih SDP-ovaca, virovitička bolnica pripojena koprivničkoj.

– Posljednja vijest je da će ovih dana 30-ak medicinskih sestara i osoblja u Općoj bolnici Virovitica ostati bez posla. Sve su to zakamuflirali uštedom, a prava istina je da će 30-ak obitelji ostati bez izvora prihoda. Ovo je još jedan pokazatelj kako SDP skrbi o bolnici i zdravlju svih žitelja Virovitičko-podravske županije. – istaknuo je virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić.