spot_img

30. kolovoza prvi ultramaraton Virovitičko-podravskom županijom

Objavljeno:

Ilustracija

Povodom Dana Virovitičko-podravske županije HVIDRA Slatina i Glasnici istine-Hrvatske maratonci pod pokroviteljstvom županije i župana Tomislava Tolušića organiziraju 1. ultramaraton Virovitičko-podravskom županijom na relaciji Kladare – Stara Jošava u duljini od 86 km. Start je oko 7 sati, a završetak maratona planira se 18,30 sati.

Cilj maratona je pretrčati Virovitičko-podravsku županiju te tako spojiti istok i zapad županije i svaki pretrčani kilometar posvetiti svim braniteljima koji su položili svoje živote na oltar Domovine.
Udruga Glasnici istine-Hrvatski maratonci, jedan od organizatora ultramaratona, osnovana je u veljači 2013. godine. Članovi udruge su maratonci – hrvatski branitelji i dragovoljci Domovinskog rata iz cijele Hrvatske koji dugi niz godina u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata sudjeluju na memorijalnim utrkama i maratonima diljem Hrvatske – od Maslenice, Zagreba, Pakraca, Vukovara, Osijeka, Knina, Baranje do Četekovca i Voćina radi obilježavanje obljetnica ratnih događanja.

Aktivnosti Udruge usmjerene su na promicanje vrijednosti Domovinskog rata te očuvanje digniteta istog kako se ne bi zaboravio niti jedan poginuli i nestali hrvatski branitelj te niti jedan dan iz povijesti Domovinskog rata i stvaranja suverene i neovisne Republike Hrvatske.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni