Policija dijelila Auto sjedalice Svetog Nikole

Objavljeno:

Povodom blagdana svetoga Nikole, 6. prosinca na parkiralištu Dječjeg vrtića Cvrčak u Virovitici u vrijeme odlaska djece iz vrtića, u vremenu od 14,30 do 15,30 sati, provedena je preventivna akcija nadzora prijevoza djece u vozilima, Auto sjedalice Svetog Nikole.

Predstavnici organizatora; Auto kluba Virovitica i Policijske uprave virovitičko – podravske, Postaje prometne policije Virovitica su, nakon izvršenog nadzora prijevoza djeteta u osobnom automobilu, djeci koja su se prevozila na propisani način vezana u dječjoj sjedalici, uručili prigodan slatki poklon u ruksaku HAKa koji im je poslao Sveti Nikola.

Roditelji djece koja se nisu prevozila u dječjim sjedalicama nego samo vezana na sjedištu, ili u najgorem slučaju nevezana, upozoreni su na zakonsku obavezu propisnog prijevoza djeteta, ali i brigu o sigurnosti djeteta prilikom sudjelovanja u prometu, dok su roditeljima čija su se djeca vozila u dječjim sjedalicama dani savjeti o što pravilnijem i sigurnijem korištenju dječje sjedalice, kao što su savjeti o pravilnoj putanji remena, zatezanju remena na sjedalici, podizanju položaja remena, nekorištenju sjedalice u debeloj zimskoj jakni, neodgovarajućoj sjedalici dobi djeteta i sl.

Tridesetak djece je poklone Svetog Nikole dobila jer su se vozili pravilno vezani u dječjoj sjedalici, a djeci koja dječju sjedalicu još nemaju možda im nakon ove akcije Sveti Nikola ubrzo donese.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni