5 novo zaraženih korona virusom na području Virovitičko-podravske županije

0
6413

Na konferenciji za novinare koja je održana danas u jutarnjim satima, Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije objavio je kako na području županije imamo 5 novih osoba pozitivnih na koronavirus.

Riječ je o dva člana obitelji supružnika koji su od prije bili pozitivni. Muškarac je ozdravio, dok je žena, zajedno s dvoje članova obitelji pozitivna. Drugi slučaj su supružnici bez simptoma te jedna djelatnica doma za starije osobe koja se danas trebala pojaviti na poslu, nakon završenog godišnjeg odmora. Ovaj slučaj otkriven je rutinskom kontrolom djelatnika domova koja se obavlja na području županije.

Svi zaraženi stavljeni su u samoizolaciju, dok su njihovi kontakti u procesu testiranja na COVID-19.

Kako neslužbeno doznajemo, dvoje od pet zaraženih je u Pitomači. Riječ je o supružnicima, supruga ima simptome, a suprug ih nema, no oboje su pozitivni. U samoizolaciji su.

Izvor zaraze je starija gospođa u Koprivničko-križevačkoj županiji koju su supružnici posjećivali i koja ima koronavirus.

Kako doznajemo, pripadnici civilne zaštite zaposlenicima u jednom supermarketu u Pitomači poručili su da pojačaju mjere zaštite.