6. ožujka otvara se izložba Poznati Virovitičani – Oto Horvat 1909. – 2014.

Objavljeno:

spot_img

620

U Gradskom muzeju Virovitica 6. ožujka s početkom u 18 sati otvorit će se izložba Poznati Virovitičani – Oto Horvat 1909.-2014.

Oto Horvat, diplomirani inženjer strojarstva, promicatelj tehničke kulture, autor stručnih knjiga, inovator, rođen je u Virovitici 6. ožujka 1909. Bio je osmo dijete Marije (r. Ciprijanović) i Franje Horvata, čizmara.

Nakon završene osnovne škole pohađao je gimnaziju u Virovitici i Osijeku, a na Tehničkom fakultetu u Zagrebu diplomirao je 1932. godine te stekao zvanje inženjera strojarstva.

Dao je veliki doprinos izgradnji i unapređenju strojogradnje. Pisao je stručne knjige jer je uočio pomanjkanje tehničke literature na hrvatskom jeziku. Radio je cijeli svoj život u privredi osnivajući i unapređujući industrijska postrojenja, između ostalog radio je i na razvoju tehnologije opekarske industrije.

Sedamdesetih godina 20. stoljeća radio je na obnovi ciglane Valent Gazdek (Opeko) u Virovitici. Umro je u Zagrebu 7. prosinca 1978. godine.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...