spot_img

6 škola s područja Virovitičko-podravske županije obnovit će u petak,15. svibnja, status Eko-škole

Objavljeno:

Svečanost obnavljanja međunarodnog statusa Eko-škole, odnosno podjela certifikata i zelenih zastava, održat će se u petak, 15. svibnja u restoranu Gastro Globus na Zagrebačkom velesajmu s početkom u 10,00 sati.

Svečanosti podjele certifikata i zelenih zastava prethodit će uručenje nagrada i certifikata Eko-školama koje su sudjelovale u projektu „Eko-paket“ (tvrtka Tetra-pak) i kampanji „Za manje otpada“ (FEE).

Eko-škola je međunarodni projekt osmišljen u cilju provedbe smjernica odgoja i obrazovanja za očuvanje okoliša na razini odgojno-obrazovnih ustanova. Nacionalni koordinator Eko-škola u Republici Hrvatskoj je Udruga Lijepa naša. Program je razvila Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš kao odgovor na UN konferenciju 1992. godine, gdje su usvojeni Deklaracija i Akcijski program za 21. stoljeće (Agenda 21). Program se službeno počeo provoditi od 1994. godine, a danas ga provodi oko 50 država svijeta koje povezuju više od 40 000 škola.

Status Eko-škole obnovit će i 6 škola s područja Virovitičko-podravske županije. OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica steći će ove godine zlatni status. Platinasti status dobit će Gimnazija Petra Preradovića iz Virovitice, Strukovna škola Virovitica, OŠ Eugena Kumičića Slatina te Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica, dok će OŠ „Davorin Trstenjak“ Čađavica dobiti srebrni status.

Nakon svečanosti u Zagrebu, pa sve do kraja nastavne godine, škole su obvezne upriličiti školsku svečanost ponovnog podizanja zastave.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni