62 potencijalnih darivatelja pridružilo se Hrvatskom registru

Objavljeno:

spot_img

Na akcijama održanima u četvrtak, 4. svibnja u Virovitici i Slatini, Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pridružilo se 62 novih potencijalnih darivatelja.

Akciji održanoj u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Virovitica u Virovitici pridružio se 31 potencijalni darivatelj dok se akciji u suradnji s Društvom „Naša djeca“ Slatina u sklopu njihovog projekta „Volontiram, srce diram“ u Slatini isto 31 potencijalni darivatelj odazvao upisu u Hrvatskom registru.
Ove akcije upisa u Hrvatski registar Zaklada Ana Rukavina održala je u suradnji s GDCK Virovitica i Društvom „Naša djeca“ Slatina kako bi zajedno pomogli oboljelim osobama u Hrvatskoj i svijetu u potrazi za podudarnim darivateljem.

Svaka akcija koju Zaklada organizira diljem Hrvatske nosi poruku „lijek je u nama“. Time Zaklada želi još jednom podsjetiti građane da u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Što je veći broj upisanih u Hrvatski registar, veća je i mogućnost da se spasi život oboljelima, a prvi korak je upis u Hrvatski registar. Ako se utvrdi HLA kompatibilnost s oboljelom osobom, možemo joj pomoći da se izliječi.

Tijekom jedanaest uspješnih godina rada, Zaklada je uz pomoć brojnih građana povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih 59.797 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Iz Hrvatskog registra izdano je ukupno 88 transplantanta za hrvatske i inozemne pacijente čime je 88 teško oboljelih osoba iz Hrvatske i inozemstva dobilo priliku za život.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U srijedu, 25. svibnja virovitički maturanti proslavit će zadnji dan škole

Srijeda, 25. svibnja za maturante je posljednji dan u...

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...