95% ispitanika priskače u pomoć dobrom kolegi

Objavljeno:

spot_img

Suživot s kolegama jedan je od izazovnijih dijelova poslovne svakodnevnice jer harmonični poslovni odnosi iziskuju određeni trud. U anketi provedenoj na više od 400 ispitanika, portal MojPosao istražio je koliko je hrvatskih zaposlenika spremno pomoći svom kolegi i na koji način.

Čak 95% ispitanika učinilo je nešto za svog dobrog kolegu. Pomoć pri odrađivanju posla najčešći je izraz kolegijalnosti te tako 40% ispitanika rado ‘uskoči’ u pomoć kolegi s kojim su u dobrim odnosima. „U svakom poslu novi radnik treba potporu, uvođenje u posao i treba puno strpljenja da od novih radnika dobijemo kvalitetan rad.” i „Dao sam mu savjet kako napraviti neki dio posla, kako bi sam znao ‘pecati’, a ne da mu drugi ‘pecaju ribu’.” komentari su ispitanika koji opisuju međusobno pomaganje na poslu.

Osim pomoći vezane za obavljanje posla, trećina ispitanika (30%) ‘nagradi’ svog dobrog kolegu pohvalom pred nadređenim(a). Osim usmene pohvale, ispitanici u svojim komentarima navode da šalju i preporuke kako bi bivši kolega lakše pronašao bolji posao.

‘Pokrivanje’ na slobodan dan ili tijekom bolovanja za dobrog kolegu odradi 16% ispitanika. Zašto je dobro izgraditi odnos s kolegama na ovaj način, objašnjava jedan ispitanik komentarom da je ‘bolje odraditi taj dan jer nikada ne znaš kada će tebi zatrebati zamjena’.

Svega 9% ispitanika preuzima odgovornost za manji propust kolege.  Izlaganje posljedicama tuđe pogreške nije česta usluga, a prema komentarima ispitanika događa se samo kada se mora.

Prema rezultatima istraživanja, 5% ispitanika nije pomoglo svom dobrom kolegi. Svoj izbor obrazlažu činjenicom da su inače ‘međuljudski odnosi u tvrtki u kojoj rade loši’.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U srijedu, 25. svibnja virovitički maturanti proslavit će zadnji dan škole

Srijeda, 25. svibnja za maturante je posljednji dan u...

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...