Ovogodišnji 5. sajam agro proizvoda i opreme Agroexpo 2015 održat će se u subotu, 29. kolovoza, u Virovitici. Sajam Agroexpo i ove godine će se održati u sklopu obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije.

Med

Sajam agro proizvoda i opreme Agroexpo i ove će godine objediniti razne izložbe i ocjenjivanja, a to su: 12. županijska izložba voća, povrća i poljoprivrednih proizvoda, 10. županijsko ocjenjivanje meda, sajam meda i pčelinjih proizvoda, 7. međunarodno ocjenjivanje meda, 5. izložba ljekovitog bilja i 5. izložba vina.

Na ovogodišnje ocjenjivanje meda pristigao je rekordan broj uzoraka – njih 94. Procjena kvalitete održat će se 22. srpnja u 11 sati, u sali Udruženja obrtnika Virovitica.

Med će procjenjivati: predsjednik komisije Dragan Bubalo s Agronomskog fakulteta Zagreb, Lidija Svečnjak (Agronomski fakultet Zagreb), Saša Prđun, (Agronomski fakultet Zagreb), Andrea Poslek (HGK, Županijska komora Virovitica), Ljubica Kravarščan (Poljoprivredna savjetodavna služba), Edita Černi (Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ VPŽ), Davorka Kermend Đukić (Virovitičko-podravska županija). Uručivanje nagrada najboljima bit će 29. kolovoza – na dan održavanja sajma.

Organizatori i pokrovitelji 5. sajma Agroexpo su Virovitičko-podravska županija i Grad Virovitica, HGK ŽK Virovitica, HOK POK Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije i Županijska podružnica Poljoprivredne savjetodavne službe.