Alen Jurenac je ponovno imenovan ravnateljem Parka prirode Papuk

0
536
Alen Jurenac
Alen Jurenac, foto: Kristijan Toplak

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, ponovno je imenovao Alena Jurenca na mjesto ravnatelja Javne ustanove Park prirode Papuk. Jurencu je to drugi mandat na spomenutoj funkciji, a u prethodnom četverogodišnjem razdoblju Papuk je unaprijedio turističku infrastrukturu uvođenjem inovativnih načina prezentacije prirodnog, geološkog, biološkog te kulturno – povijesnog bogatstva. Boljim sustavom upravljanja brojem posjetitelja nastoji se preduhitriti mogućnost narušavanja prirodne ravnoteže područja Geoparka Papuk i povećati kvaliteta ponuđenih sadržaja i usluga. Posljedično tome došlo je do povećanja broja posjetitelja na Papuku, produljenja njihovog boravka i održivog društveno – gospodarskog razvoja.

– Iznimno sam počašćen i zahvalan na pruženoj prilici da još jedan mandat ostanem na čelu ustanove koju se unazad nekoliko godina spominje kao generator razvoja turizma ovog dijela Hrvatske. Mandat iza mene bio je izazovan u prvom redu zbog provedbe jednog od najvećih projekta u Republici Hrvatskoj, a sad kada je pri svom kraju zahvalan sam i čitavom kolektivu Parka jer svojim zalaganjem omogućavaju da zacrtane ciljeve i ostvarimo – izjavio je Alen Jurenac, novoizabrani ravnatelj.

– Čestitam Vam na drugom mandatu na mjestu ravnatelja Javne ustanove Parka prirode Papuk i želim Vam puno uspjeha u namjeri jačanja gospodarskih aktivnosti u Virovitičko–podravskoj i Požeško–slavonskoj županiji – izjavio je ministar Tomislav Ćorić.

Alen Jurenac rođen je u Našicama 1983. godine. Diplomirao je na Poljoprivrednom fakultetu Sveučilišta u Osijeku, a zaposlenik je Ustanove od 2007. godine. Od 2009. do 2013. godine obnašao je dužnost glavnog nadzornika Parka prirode Papuk, a 2017., imenovan je i ravnateljem Ustanove. (www.pp-papuk.hr, Fotografija: Kristijan Toplak)