Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 7 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Niti jednu prometnu nesreću nisu uzrokovali počinitelji pod utjecajem alkohola.

Policija

Ukupno je utvrđeno 322 prekršaja, od kojih 68 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 111 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 5 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 4,80 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 51 godina koji je upravljao vozilom u Virovitici u nedjelju oko 01,15 sati. Biciklista je višestruki počinitelj prometnih prekršaja ove vrste.

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona su uhićene 4 osobe zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, dok je temeljem čl. 137. istog zakona zadržana jedna osoba, također zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

6. i 7. lipnja 2015. godine je na području policijske uprave provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola, a u sklopu tjedna nadzora vozača pod utjecajem alkohola na području zemalja Europske unije u organizaciji TISPOLa. U akciji je izvršen nadzor 219 sudionika u prometu kod kojih je utvrđen i sankcioniran 41 prekršaj. Ukupno 21 vozač je zatečen da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola, zbog čega su sankcionirani i isključeni iz prometa.