MUP
MUP

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 8 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenim osobama u kojima su 3 osobe lako ozlijeđene i 6 s materijalnom štetom. Tri vozača su uzrokovala prometne nesreće upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola.

MUP
Ilustracija

Ukupno je utvrđeno 355 prekršaja, od kojih 39 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 126 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 44 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 12 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 1 prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 7 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,31 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 36 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom u Slatini u srijedu oko 19,05 sati, dok je najveća brzina kretanja vozila od 140 km/h utvrđena u utorak u 15,40 sati u Ulici Ljudevita Gaja u Pitomači na dionici ceste na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h.

Sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona su uhićene četiri osobe i to jedna zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje, jedna zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, jedna zbog upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i jedna zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.