Ana-Marija Petin, saborska zastupnica HSS-a danas je imala priliku u Hrvatskom saboru ugostiti učenike iz Virovitičko-podravske županije i to učenike osnovne škole Ivan Goran Kovačić iz Zdenaca 4. razred i osnovne škole Antun Gustav Matoš 3. i 4. razred iz Čačinaca.

Učenike je najviše zanimalo kako izgleda jedan radni dan saborskog zastupnika te na koji se način donose odluke koje utječu na svakodnevni život građana. Neki učenici su izrazili i želju za bavljenje politikom jer smatraju da se na taj način mogu donijeti određene promjene.

Zastupnica Petin objasnila je kako je njen raspored pretrpan, ali da uvijek pronađe vremena za svoje sugrađane iz Virovitičko-podravske županije i njihove probleme jer u Hrvatskom saboru, između ostalih, i njih zastupa.

„Ozbiljno shvaćam svoju dužnost te mislim da je moj zadatak služiti narodu i boriti se za njihove interese kroz saborske rasprave, predlaganje zakona, ali i glasovanjem protiv onih prijedloga za koje mislim da nisu ispravni.“ – izjavila je Petin te dodala da ima veliku potporu svoje obitelji za bavljenje ovim poslom.

Petin je zaželjela puno sreće učenicima i njihovim učiteljicama uz napomenu da su njena vrata kao saborske zastupnice uvijek otvorena za nove prijedloge.