Antonija Šola nastupila kao uvertira Draženu Zečiću

Objavljeno:

U sklopu ovogodišnje proslave Dana grada Virovitice, na središnjoj gradskoj pozornici održan je koncert Antonije Šole koja je pred punim gradskim trgom izvodila popularne domaće i strane zabavne skladbe.

Antonija Šola je hrvatska pjevačica, glumica te autorica nagrađivanih pjesama u čitavoj regiji. Osim kao autorica i pjevačica, poznata je i po jednoj od glavnih uloga u prvoj hrvatskoj, a ujedno i najpopularnijoj Tv noveli na na RTL Tv “Zabranjena ljubav”. Za svoj autorski i kantautorski rad primila je brojne nagrade publike i struke, te je prepoznata i etablirana autorica na našim prostorima. Spomenimo samo neke od uspješnih suradnji ; pjesma “Veži me za sebe” za koju je Antonija napisala tekst a otpjevao je Toše Proeski, osvojila je Grand Prix na Hrvatskom Radijskom festivalu 2007. , tada najpoznatijem festivalu u Hrvatskoj. Antonija je već 2005. godine osvojila srca publike kao autorica i na ZADARFEST-u sa pjesmom “Plovila mala barka” u izvedbi Marine Tomašević i Vinka Coce. 2007.g. je, prvi puta kao izvođač osvojila 1. mjesto stručnog žirija za interpretaciju skladbe ”Zovem da ti čujem glas” na međunarodnom festivalu ”Pesem poletja” u Sloveniji.

Potpisuje pjesme na albumima Klapi Kontrade,Toše Proeskog, Ivana Mikulića, Vinka Coce, klape Lanterna, Tonija Cetinskog, Emilije Kokić, tamburaškog sastava Gazde, Danijele Martinović, Alena Vitasovića, Petra Dragojevića, Olivera Dragojevića, Tijane Dapčević, Lepe Brene, Crvene jabuke, grupe Regina, te mnogih drugih izvođača.

Antonija Šola i Toše Proeski su bili sudionici velike edukativne akcije “Volim osmijeh tvoj” pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi. Duet koji su otpjevali prodan je u rekordnih 20.000 primjeraka u samo mjesec dana. Za ovaj uspjeh Antonija i Toše su bili nagrađeni platinastom diskografskom nagradom. Antonija je i autorica stihova megahita “Srce nije kamen”, skladbe koja je doslovno pomela hrvatski domaći glazbeni eter i koja je službeno proglašena najslušanijom u 2006. godini po izboru svih radio postaja u cijeloj RH I od ZAMP-a. Istoimena skladba je bila i najavna skladba sapunice “Zabranjena ljubav” pune 3 sezone.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni