Nakon zaista velikog uspjeha kojeg je doľivio njihov debitantski singl ”Ona”, Auguste predstavljaju svoj novi singl ”Magla”.

Zagreb već dugo nije imao pjesmu posvećenu njegovom ľivotu, ljudima i ulicama, a Virovitičanka Ivana Lulić i Banjalučanka Gordana Marković, koje zajedno čine zagrebački bend Auguste, odlučile su odati počast gradu koji su prije nekoliko godina prigrlile kao svoj dom i koji je njih prihvatio kao svoj esencijalni dio.

“Magla” je potencijalni zagrebački evergreen, s melodijama koje prizivaju neka proąla, zlatna vremena grada, ali čije nas riječi vraćaju u sadaąnje vrijeme, gradsku vrevu i ponekad kaotične ulice grada.

“Mislim da smo uspjele stvoriti pjesmu nakon koje se ljudi bolje osjećaju, jer, iako je povod za pisanje bila gradska vreva, uľurbanost, stres od samog jutra i bivanje na krivom mjestu u krivo vrijeme, uspjele smo posve suprotnom glazbom i atmosferom sve te negativne stvari ironizirati. U tome su nam jako pomogli dečki iz benda, Tomislav Leko na klavijaturama, Jerko Jurin na bubnjevima i Marko Radić na kontrabasu, koji su izvrsni glazbenici i već su dovoljno vremena proveli s nama da mogu prepoznati ąto Gordana i ja ľelimo dobiti od pojedine pjesme. Značajnu ulogu je odigrao i naą divni producent Tomislav ©uąak koji svaku naąu pjesmu podigne na posve novu razinu. Na snimanju smo se posebno zabavile i nasmijale do suza te ovim putem zahvaljujemo svim sudionicima spota koji su slučajno ili namjerno postali dijelom Auguste priče – Hrvoju koji je svojim cilindrom mamio osmijehe, gosponu Stjepanu s Kvatrića na demonstraciji plesnih vjeątina, simpatičnim korisnicima tramvaja i profesionalnim stajačima na stanici buseva te na kraju, novim prijateljima iz Kazahstana. Iako je svih prethodnih dana Zagreb bio u magli, moľda upravo zbog ironije kojom je pjesma obavijena, na dan snimanja smo ostali bez magle, a pri snimanju nam nije pomogao ni fogger koji su nam posudili prijatelji S3ngsi,” kaľe Ivana iz Augusta.

Redatelj i ovog spota je Boris Sekulić koji je ove godine osvojio Porina za najbolje likovno oblikovanje albuma Voyage Jelene Radan, a “Maglu” na zagrebačkim ulicama kamerom (ni)je uhvatio snimatelj Filip Tot.

Tekst i glazbu potpisuju Ivana Lulić i Gordana Marković, dok je aranľman sloľio Tomislav ©uąak, ujedno i producent pjesme. Mastering su radili Pavle Miholjević i Jura Ferina.

Auguste trenutno snimaju album koji će izaći sljedeće godine.