AUGUSTE se plasirale u veliku završnicu HR demo kluba u svibnju!

Objavljeno:

spot_img

U srijedu, 26.2. održano je finale mjeseca veljače HR demo kluba gdje su Auguste ponovno osvojile žiri urednika Hrvatske radiotelevizije! 

Mlade autorice, pjevačica Ivana Lulić iz Špišić Bukovice te pjevačica i gitaristica Gordana Marković iz Banja Luke prije dvije godine utemeljile su u Zagrebu Auguste kao duo. U međuvremenu su im se pridružili klavijaturist Tomislav Leko i bubnjar Jerko Jurin. Iako su sinoć nastupile bez perkusija, jer je Jerko otputovao u London, stručni žiri radijskih i televizijskih urednika HRT-a procijenio je da su – i u takvom skraćenom sastavu, Auguste bile bolje od drugih natjecatelja.

Akustični pop bend nadmoćno je odnio pobjedu odlukom stručnog suda urednika Hrvatske radiotelevizije, a simpatije cijelog Kluba. osvojila je simpatična skupina Zagoraca iz Svetog Križa Začretja La Gef koja se, na žalost, za ovu sezonu morala oprostiti od daljnjeg natjecanja u HR demo klubu. Ugodnom kajkavskom osvježenju na domaćoj sceni dobro su parirali pop, rock i funk zvukom iskusni članovi rovinjske skupine Dream Project. Rutinirani Rovinjezi do sada su nastupali u raznim formacijama, nastup im je uigran, a sigurno će ih tješiti činjenica da pravi posao za njih tek kreće jer su u studiju upravo snimili prvi album.

Naime, snimanje prvog albuma u profesionalnim studijima Hrvatskoga radija jedna je od nagrada pobjedniku cijelog projekta HR demo kluba, kojim HRT otkriva mlade i perspektivne glazbenike.

U svakom slučaju, glazbenicima nije bilo jednostavno. Svaki izvođač imao je 12 minuta u kojima je trebao predstaviti svoje pjesme i nekoliko minuta za razgovor u izravnom prijenosu Drugog programa Hrvatskoga radija i video streama HRA 2 sa voditeljicom Martinom Validžić te gostom komentatorom Zlatkom Turkaljem Turkijem.

Auguste kažu da za finale spremaju normalnu postavu benda i nadaju se da će sve ići još sretnije. Djevojke imaju sjajno pjevačko iskustvo (Gordana je stasala u klapi Ćakulone, a Ivana u Akademskom zboru Ivan Goran Kovačić), dosta klupskih nastupa i treba im još samo malo da preskoče prvi – tako velik prag demo benda.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...