U Kazalištu Virovitica održan je središnji predizborni skup za gradonačelnika Virovitice Damira Barića i župana Virovitičko-podravske županije Tomislava Žagara. Na skupu je nazočio i član predsjedništva SDP RH Gordan Maras. U svom 15-minutnom obračanju nazočnima, Barić je naglasio kako će sve učiniti za povećanje zaposlenosti jer nezaposlen čovjek je i izgubljen čovjek. Mlad nezaposlen ne može osnovati obitelj odnosno naći bračnog partnera, ne može kupiti stan, ne može se odlučiti za djecu….

Barić

– Vi niste vidjeli suze nezaposlenog čovjeka koji želi raditi, vi niste vidjeli kako grčevito traži radne dozvole od kanadske, australijske i drugih ambasada, i na kraju se odluči za odlazak bez povratka. Zalažem se za zapošljavanje po stručnosti, a ne prema stranačkoj pripadnosti. „Učlani se u HDZ mladež, bit će posla!“ – bio je mamac za mlade ljude. A obećanja – ludom radovanja!

Hrvatsku su stvarali za vlastiti džep, a ne za svoje građane

Devedesetih godina je osamostaljena Hrvatska, mnogi su uzeli učešća u njenom stvaranju. Problem u tome je što su mislili da su je stvarali za vlastiti džep, a ne za hrvatski narod, za svakog građanina „lijepe naše“. Ovo je relativno mali grad i svi mi dobro znamo što je tko imao devedesetih godina i što ima danas. Ne, nisam protiv bogaćenja, ali sam protiv toga da su velike kuće, vikendice, skupi automobili, pa čak i jahte na moru pribavljene na nečastan, nemoralan, a ponekad bogme i nezakonit način. Jer u gradu kako ga ja vidim nema jednakijih od drugih, postojat će oni koji će se dokazivati radom, znanjem, umijećem…

Lokalna vlast članove središnjice HDZ-a dočekuje poput bogova i faraona

Dosta se išlo iz Virovitice po mišljenje u središnjicu HDZ-a, dosta se dočekivalo i obasipalo pažnjom njihove dužnosnike poput bogova ili faraona, ili božica, sada je vrijeme da svojim snagama i prije svega svojim raspoloživim sredstvima, a ne kreditima, a ne oslanjajući se samo na državnu blagajnu, radimo na boljitku građana i grada Virovitice.

Nećemo dozvoliti da osobe s lažnim diplomama sjede po nadzornim odborima i dijele pamet

Mi nismo falsificirali svjedodžbe i diplome i zauzimali mjesta onima koji su stvarno studirali pošteno polagali ispite te stekli diplome. Osobe s lažnim diplomama zasigurno neće dijelili pamet po nadzornim odborima i stjecali stotine tisuća kuna na osnovu prijevare! Ta „ZNA SE“ škola mora doživjeti osudu kao i svaki roditelj koji je kupovao ispite za svoje sinove i kćeri.

Virovitičani su bitni

Svaki glas se računa, nemojte ostati doma, pokrenite se, probudite se, ovo je naš grad, ovo je naša Virovitica, i zaslužuje bolje. Meni je bitno da dobijem vaše povjerenje, bitno mi je svako radno mjesto, bitni su mi mladi Virovitice, naša djeca jer ona su naša budućnost, budućnost Hrvata kao naroda, i svih građana „lijepe naše“, bitan mi je svaki čovjek koji voli raditi i koji voli svoj grad i svoju zemlju.

Otklonite strah i apatiju, nemojte dozvoliti da poslušni vojnici jedne stranke odluče gradske izbore, izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće Virovitice! Zaključio je kandidat SDP-a za gradonačelnika Virovitice Damir Barić.