U Domu mjesnog odbora Milanovac održan je radni sastanak članova i simpatizera SDP-a mjesnih ogranaka Milanovac i Stjepan Radić. Uz uobičajene teme, vezane uz pripreme za lokalne izbore u svibnju mjesecu ove godine, bilo je govora i o aktualnoj situaciji te stanju u gradu Virovitici. Nakon uvodnog izlaganja predsjednika milanovačkog mjesnog ogranka SDP-a Vlade Magdića, kolegicama i kolegama te simpatizerima obratio se Damir Barić, kandidat virovitičkog SDP-a za gradonačelnika grada Virovitice. Od brojnih pitanja koja su se mogla čuti najviše pažnje i interesa privukle su teme vezane za vođenje grada i djelovanje nakon pobjede na lokalnim izborima.

Virovitičko gospodarstvo treba potporu SAD i ODMAH – to jamčimo!!

Iz svega do sada viđenog, iz podataka koji su dostupni gradskim vijećnicima i javnosti, očito je da grad Virovitica nije u zavidnom položaju. Kao i cijela županija, pri dnu smo po većini pokazatelja koji su mjerilo razvijenosti, dakle uspješnosti u Hrvatskoj. Nakon zadobivenog povjerenja građana Virovitice nećemo tražiti time out za analize i utvrđivanje stvarnog stanja, jer ono je, kako sam već rekao, manje-više poznato. Osigurat ćemo nesmetano i učinkovito funkcioniranje svih gradskih službi te kontinuirano servisiranje svih potreba građana, bolje rečeno, svih pravnih i fizičkih osoba koje ovise o gradskom proračunu. Nećemo tražiti izgovor zbog težine zatečenog stanja jer, podvlačim još jednom, iz pojedinih dokumenata i akata svjesni smo što nas čeka i u čega se upuštamo. Gospodarski, poduzetnički sektor treba potporu sad i odmah, to ćemo mu i ponuditi. – istaknuo je Barić.

Nakon komentiranja ovog izlaganja postavljeno je pitanje djelovanja u predizbornoj kampanji, te kakav program se nudi za ovu, sigurno kriznu, ali i godinu ulaska u Europsku Uniju.

Izborni stožer tjedno odrađuje aktivnosti na pripremama za svibanjske izbore. Po pojedinim pitanjima sastajemo se dnevno, analiziramo učinjeno i planiramo daljnje korake. Koristim i ovu priliku te pozivam svakog člana, simpatizera te svakog građanina koji ima dobru, konstruktivnu ideju, da se uključi u ovaj projekt jer posla ima za svakog kome je dobrobit Virovitice na prvom mjestu, pojasnio je kandidat za gradonačelnika.

Imamo dosta upita građana zašto nas nema u lokalnim medijima uz iznimku portala. Jasno nam je da vijesti Informativnog centra obiluju zbivanjima u kojima su akteri HDZ-ovi članovi koji obnašaju vlast na gradskom i županijskom nivou. Također, očito je, da stranice Virovitičkog lista izgledaju kao bilten sjevernokorejske stranke sa hvalospjevima vođi ili vođama. Jasno nam je ali nismo s tim zadovoljni! Ne želimo niti na koji način utjecati na uređivačku politiku ICV-a, apeliramo samo da, kao lokalni medij, svoj posao odrade u skladu sa Zakonom o javnom informiranju. Ni manje ni više. Što se tiče programa, on je pripremljen, imamo prioritete. U kratkom vremenu završit ćemo detalje i finalni materijal iznijeti pred građane planiranom dinamikom te na temelju toga tražiti njihov glas i povjerenje. Uvjeren sam da ćemo uspjeti.

Na pitanje što je razlika u načinu rada dosadašnjeg gradskog rukovodstva i onog koji nudi njegov tim, Damir Barić je naglasio:

Previše poslova u Virovitici odradile su tvrtke iz drugih krajeva Hrvatske pored virovitičkih firmi koje su zbog nedostatka posla propale

Ono što mogu jamčiti je pošten pristup prema svakom, bez obzira na populaciju koju zastupa, te transparentan rad svih gradskih službi i tvrtki. Jamčim i ravnomjeran razvoj komunalne i druge infrastrukture u svim dijelovima grada. Aktualni, HDZ-ovi čelnici Virovitice kampanju provode deset godina-svojim lošim upravljanjem gradom. Za to će biti nagrađeni gubitkom vlasti na izborima u svibnju ove godine. Na kraju, reći ću još slijedeće: posao koji je pred nama nije jednostavan niti lagan. Puno toga je propušteno, previše poslova u Virovitici odradile su tvrtke iz drugih krajeva Hrvatske pored virovitičkih firmi koje su zbog nedostatka posla propale. Osigurat ćemo jednake šanse za sve, Virovitica mora pokrenuti investicije jer to je jamstvo stvaranja novih proizvodnja, novih dodanih vrijednosti i ono najvažnije, novih radnih mjesta.