Barić: Moramo zaustaviti odlazak mladih iz Virovitice!

Objavljeno:

spot_img

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Virovitice, Damir Barić, u subotu, 01.prosinca, upoznao je članove i simpatizere socijaldemokratske partije, mjesnog ogranka Korije, sa smjernicama iz programa koji će biti okosnica njegovog djelovanja nakon svibnja mjeseca iduće godine, kada preuzme dužnost gradonačelnika. Uz naglasak na prijekoj potrebi za promjenama u našem gradu, istaknuo je glavnu poruku: „Građani Virovitice zaslužuju bolju budućnost”, naglasio je Barić i dodao: „To je budućnost u kojoj se mora zaustaviti odlazak mladih ljudi iz Virovitice“. Nije slučajno što Barić upozorava: županija je u prethodnih 10 godina izgubila grad veličine Orahovice. Osim toga je naveo poražavajući podatak da su u Virovitičko-podravskoj županiji najniže plaće u državi. U našoj županiji plaće su ispod prosjeka u državi i to čak za 935 kuna.

Grad Virovitica i susjedna Korija uskoro će biti povezani pješačko-biciklističkom stazom nakon izvođenja radova “teških” 3,5 milijuna kuna. Hrvatske ceste d.o.o koje su u nadležnosti Vlade RH, raspisale su ove godine postupak javne nabave za izgradnju pješačkih i pješačko-biciklističkih staza od mosta preko rijeke Ođenice u Virovitici do nogostupa u Koriji.

Postojeći nogostup u Strossmayerovoj ulici (obje strane ulice) proširit će se na 1,60 metara, u sklopu čega će biti postavljene i kanalice za odvod oborinskih voda, ukupne dužine 1.700 metara. Izgradit će se i novi nogostupi, širine 1,20 metara, od Salona namještaja Palković do postojećeg nogostupa na južnoj strani ulice dužine 710 metara te ista dužina nogostupa na sjevernoj strani ulice. I ova investicija je osigurana zahvaljujući zalaganjem SDP-ovih saborskih zastupnika i vladinih dužnosnika, iz našeg grada i županije. Jasno da pritom nisu gledali tko je nositelj izvršne vlasti u tim mjestima nego su se vodili potrebama svih žitelja.

U drugom dijelu skupa u raspravi su sudjelovali Vlado Hanžek, potpredsjednik SDP-a Virovitica, Marinko Kukić, predsjednik kluba vijećnika SDP-a kao i Dubravko Vešligaj, predsjednik MO Korija.

Nakon izlaganja odgovarao je na pitanja prisutnih o pojedinim konkretnim problemima koji muče građane Korije te iznio i neka od rješenja za iste. Najavio je kontinuirano upoznavanje članova, simpatizera ali i svih sugrađana sa tijekom priprema za predstojeću predizbornu kampanju kao i sa smjernicama koje bi trebale doprinijeti poboljšanju životnog standarda u Virovitici.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni