Barić o programima i projektima SDP-a

Objavljeno:

spot_img

foto: sdpTijekom kontinuiranog obilaska mjesnih odbora SDP-ov kandidat za gradonačelnika Virovitice, Damir Barić, u petak, 14.prosinca, upoznao je članove i simpatizere socijaldemokratske partije, mjesnih ogranaka Rezovac, Taborište i Čemernica, sa programima i projektima za grad Viroviticu te načinom njihove provedbe.

Kako je najavljeno, sljedeće godine nastaviti će se realizacija Plana gradnje komunalnih vodnih građevina na području grada Virovitice. Tako će za gradnju objekta i ugradnju opreme za proširenje prerade vode na vodocrpilištu Bikana u 2013. godini glavni financijski paket stići iz Zagreba, od strane Hrvatskih voda. Riječ je o ulaganju koje će omogućiti dodatne kapacitete distribucije vode na Virkomovom distributivnom području. Procijenjena vrijednost cijele ove investicije iznosi oko 8,7 milijuna kuna – grad Virovitica sudjeluje sredstvima iz proračuna sa 300 000 kuna, a ostatak, preko Hrvatskih voda, Vlada RH

U srpnju ove godine je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture uvrstilo u plan i proračun izradu projektne dokumentacije za obnovu (remont) dionicu pruge Koprivnica-Virovitica-Slatina (93 km).. Izvedba radova je planirana za razdoblje od 2014. do 2016. godine. Vrijednost radova u navedenom periodu na relaciji Koprivnica-Slatina iznosi oko 648 milijuna kuna.

Nakon gotovo deset godina izostanka ulaganja HDZ-ove Vlade u željeznički sektor, ovo je radosna vijest za sve žitelje VPŽ.

Do zadnjih parlamentarnih izbora MPPI, odnosno HŽ, nije uložilo sredstva niti za izradu projektne dokumentacije za obnovu iste pruge, a HDZ-ova lokalna vlast je dopustila i ukidanje lokalne pruge na dionici Virovitica – Sirač (2010. godine)

Na isti način je 2006. godine željeznička pruga Varaždin – Virovitica – Osijek (250 km) neopravdano uvrštena u rang regionalne pruge i nakon upozorenja u medijima da se tim činom ugrožava njezinu budućnost i budućnost gospodarstva oslonjenog na ovu prometnicu.

Sredstva za ove projekte osigurana su iz državnog proračuna aktivnim sudjelovanjem SDP-ovih saborskih zastupnika i državnih dužnosnika sa područja našeg grada i županije. U tu svrhu nije bilo potrebno đonom otvarati vrata ministarstava niti nositi torbe. Dovoljna je bila kvalitetna i uvjerljiva prezentacija investicijskih potreba na području Virovitice i županije bez obzira na razlike u obnašateljima na lokalnoj i nacionalnoj razini.

U drugom dijelu skupa u raspravi su sudjelovali Marinko Kukić predsjednik kluba gradskih vijećnika SDP-a, kao i Dražen Vukman, predsjednik MO Taborište i Čemernica , te AnaMarija Katalenić predsjednica MO Rezovac. Istom prigodom su nazočni osobno upoznali i dali suglasnost za prijem novih članova SDP-a koji pripadaju ovim ograncima.

Nakon svih izlaganja članovi i simpatizeri su postavili priličan broj pitanja na koja je odgovarao kandidat za gradonačelnika Damir Barić te vijećnici SDP-a u Gradskom vijeću Virovitice. Završna poruka sa ovog skupa je:

Virovitica nužno treba promjene a one će se sigurno desiti u svibnju slijedeće godine!

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U srijedu, 25. svibnja virovitički maturanti proslavit će zadnji dan škole

Srijeda, 25. svibnja za maturante je posljednji dan u...

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...