Tijekom proteklog vikenda su evidentirane 3 prometne nesreće, od kojih 2 s ozlijeđenim osobama, u kojima su 2 osobe lako ozlijeđene, te jedna s materijalnom štetom. Jedan počinitelj je uzrokovao prometnu nesreću upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola i jedan za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima.

Ukupno su utvrđena 152 prekršaja, od kojih 38 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, sa najvećom koncentracijom od 3.00 g/kg utvrđenom 4. kolovoza 2012. godine u 23.00 sata u Podgorju kod četrdesetogodišnjeg vozača bicikla.

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ

Temeljem čl.134. PZ uhićeno je 7 osoba zbog vožnje pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja i zadržane 2 osobe.

Kaznena djela iz čl.308. KZ-a „Izigravanje zabrane iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude“

Tijekom vikenda je jedna osoba zatečena u počinjenju ovog kaznenog djela i to vozač koji je uzrokovao prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom.

Na području Postaje prometne policije Virovitica je 4./5. kolovoza 2012. godine od 23 do 07 sati provedena akcija vozača pod utjecajem alkohola. U akciji je kontrolirano ukupno 55 vozila i vozača, kod kojih je utvrđeno i sankcionirano ukupno 52 prekršaja. Čak 18 vozača je zatečeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola, od kojih je 5 uhićeno temeljem članka 134. Prekršajnog zakona i jedna zadržana