spot_img

Beskamatni krediti za ulaganja u Virovitičko-podravskoj županiji

Objavljeno:

Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) potpisala je Ugovor o poslovnoj suradnji s Virovitičko-podravskom županijom kojim je omogućeno subvencioniranje kamatne stope do 2 postotna boda. Tako će poduzetnici do 40 godina starosti, žene i početnici od sada svoje investicije na području Virovitičko-podravske županije moći financirati uz kamatnu stopu od nula posto.

Riječ je o poslovnoj suradnji u provedbi Programa kreditiranja Poduzetništvo mladih, žena i početnika, koja će osigurati beskamatno kreditiranje utemeljenja ili razvoja poduzetništva jer će Županija subvencionirati kamatnu stopu do 2 postotna boda za ulaganja na njenom području. Ukupni kreditni potencijal ovog Ugovora iznosi 10 milijuna kuna.

Značaj utjecaja ove potpisnice koja je kreirana po uzoru na europske kamate pojasnio je voditelj područnog Ureda HBOR-a za Slavoniju i Baranju, Boris Čagalj: „Mladi, žene i poduzetnici početnici su skupina koja najteže dolazi do financiranja i upravo zbog toga HBOR ima posebne kreditne programe razvijene za ove korisnike. Danas potpisani ugovor još je jedan korak i pomoć poduzetnicima da lakše financiraju svoje poslovanje ili se odluče na ulazak u poduzetničke vode.“

Potpisnik Ugovora s HBOR-om, župan Igor Andrović naglasio je važnost poticanja zapošljavanja mladih osoba te su, uz poticaje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, HBOR-ovi krediti vrijedna pomoć. „Svima onima koji će iskoristiti mogućnosti ovih kredita, Županija će u suradnji s HBOR-om subvencionirati 2 postotna boda, što je sigurno veliki poticaj. Zaprimili smo već puno upita i vjerujemo da će mladi iskoristiti sredstva koja smo osigurali, a ako bude veliki interes, sredstva ćemo i povećati.“, istaknuo je Andrović.

Ugovore o subvencioniranom kreditiranju HBOR je na isti dan potpisao i sa Zagrebačkom županijom, a ranije su slični ugovori potpisani s Gradom Prelogom te Istarskom i Osječko-baranjskom županijom.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Novinarka Marija Lovrenc dobitnica nagrade “Lajk za odgovorno izvještavanje”

Novinarka i urednica Informativnog centra Virovitica Marija Lovrenc dobitnica...

Virovitička županija razvijena je kao Libanon

Hrvatska je neujednačeno razvijena i jako centralizirana država. Zagreb...

Budite pri oprezu ako se krećete u blizini virovitičke gimnazije

Ako se krećete u blizini Gimnazije Petra Preradovića u...

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica: Nastavljamo...