Viroviticu, Slatinu i Orahovicu danas su posjetili kandidati liste Domoljubne koalicije za IV. izbornu jedinicu predvođeni nositeljem liste Milijanom Brkićem. Iako je jučer u pozivu novinarima stajalo da će obilasku sudjelovati i prvi čovjek HDZ-a Tomislav Karamarko, on se u Virovitici nije pojavio!

Obilazak je započeo u studentskom restoranu „Škola“ u Virovitici, gdje su glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić, saborski zastupnik Josip Đakić, župan virovitičko-podravski Tomislav Tolušić, predsjednica Županijske skupštine Ana-Marija Petin i ravnatelj Doma zdravlja VPŽ Igor Fazekaš, doručkovali sa studentima. Kandidatima s liste pridružili su se i zamjenici župana Sanja Bošnjak i Zdravko Dijaković te gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin.

Nakon ugodnog druženja sa studentima, prisutni su se uputili u obilazak VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, koja je na 15. nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu 2011. godine proglašena za najbolju razvojnu agenciju u Republici Hrvatskoj. S radom VIDRA-e goste je upoznao ravnatelj Tomislav Petric. Zahvaljujući Razvojnoj agenciji VIDRA, Virovitičko-podravska županija je danas na samom vrhu u RH po pitanju povlačenja sredstava iz EU fondova.
Iz VIDRA-e su se kandidati liste Domoljubne koalicije za IV. izbornu jedinicu na čelu s Milijanom Brkićem uputili prema Poduzetničkom inkubatoru Virovitičko-podravske županije. Kroz Poduzetnički inkubator proveo ih je direktor Igor Andrović te su prisutni ukratko upoznati s funkcioniranjem jednog od najboljih poduzetničkih inkubatora u RH, a što dokazuje i njegova popunjenost „stanarima“. U sklopu posjeta virovitičkoj Poduzetničkoj zoni obišli su i gradilište Panonskog drvnog centra kompetencija koji se gradi u sklopu EU projekta vrijednog 6 milijuna eura.

Nakon Virovitice, na rasporedu je bio posjet Slatini, odnosno tvrtki Marinada d.o.o.. Goste su dočekali gradonačelnik Ivan Roštaš i direktor Slavko Mađerić. Marinada je jedan od najvećih proizvođača pasteriziranog voća i povrća u regiji te godišnje preradi oko 15 tisuća tona voća i povrća. Tvrtka je zbog izuzetnih ostvarenja i postignutih rezultata u području gospodarstva dobila Godišnju nagradu Virovitičko-podravske županije u rujnu 2015. godine.

Prisutni su se iz Slatine uputili prema Orahovici, gdje je po rasporedu bio obilazak tvrtke Keramika Modus. U Orahovici su goste dočekali direktor Keramike Modus Željko Radek i gradonačelnik Orahovice Josip Nemec koji su ih proveli kroz pogone tvrtke. Keramika Modus vodeći je proizvođač keramičkih pločica u RH te zapošljava oko 200 ljudi.

Posjetom Keramici Modus ujedno je i završio obilazak gospodarskih subjekata na području Virovitičko-podravske županije, a potom su se kandidati uputili prema Đakovu i Osijeku.