Biseri putuju na vatrogasnu olimpijadu u Villach, župan Igor Andrović im zaželio puno uspjeha i sreće, prije četiri godine su bili 16., u Austriji žele korak više

Prije četiri godine bila je to ludnica u Turnašici. Bila je kada su odlazili, a bila je još veća kada su se vraćali. Biseri, ta vatrogasna družina iz ovog malenog mjestašca gdje se rodio, živio i stvarao Stjepan Sulimanac, poznati su svakom domaćinstvu, a prije četiri godine, kada su nastupili na Vatrogasnoj olimpijadi u Francuskoj, za njih je znalo i mlado i staro i ono što „se tek rodilo“.

Uostalom, ne lažu kada kažu kako u Turnašici „svaka kuća ima svog vatrogasca“. Ove godine, Biseri putuju u Austriju, u Villach, na Vatrogasnu olimpijadu. Četiri godine su stariji, iskusniji, iako imaju i neke nove „likove u postavi“, cilj je isti. Pronesti ime Pitomače i Virovitičko-podravske županije i naravno Hrvatske.

Igor Andrović, župan Virovitičko-podravske županije, stisnuo je desnicu Alojzu Lachu, alfa i omegi turnašičkih bisera koji je u društvu Luke Lacha i Marka Nemeta, posjetio Virovitičko-podravsku županiju. Župan Andrović je turnašičkim vatrogascima obećao pomoć Županije pri putu u Austriju, poželio puno sreće i uspjeha.

Inače, Vatrogasna olimpijada u Villachu će se održati od 9. do 16. srpnja, a Biseri svoj nastup imaju 14. srpnja. Na dan kada je pala Bastilla, možda i Biseri sruše sve prepreke i još više pronesu ime Pitomače, Virovitičko-podravske županije i Hrvatske. Prije četiri godine su bili 16. od 78 ekipa. Nadaju se da će ove godine otići makar „korak“ više, ma što to značili. Uostalom, a zašto ove godine ne bi bili bolji? Držimo im palčeve.