Bitka za Ružicu grad: Tresle su se zidine, zvonili su mačevi… Prikaz Legende o kneginji Ružici i Crnom vitezu…

Objavljeno:

Red vitezova Ružice grada Orahovica organizirao je 6. Viteški turnir za ruku kneginje Ružice – “Legenda o Ružici” i još jednom oživio orahovačku povijest.

Iako su se oblaci nadvili na Ružicu grad, tresle su se zidine, zazvonili su mačevi, vitezovi, kmetovi, streličari i dvorske dame šetali su papučkim proplancima. Srednji vijek je ponovno je bio tu, u čitanci orahovačke povijesti, čuvaru Orahovice – staroj utvrdi Ružice grada, a njeni stražari Red vitezova Ružice grada još su jednom oživjeli.

Vitezovi i dame Reda vitezova Ružice grada te članovi gostujućih udruga- Družba vitezova Zlatnog kaleža (Donja Stubica), Dubovački streličari (Karlovac) i Red srebrnog zmaja (Zagreb) uprizorili su srednjovjekovni život i običaje te održali turnir za ruku kneginje Ružice. Sve to dio je još jedne srednjovjekovne priče, Red vitezova Ružice grada organizirao je šestu po redu Legendu o Ružici – turnir za ruku kneginju Ružice.

Ove godine manifestacija je održana u jednom danu u kojem je na samoj utvrdi, Ružici gradu, održan prikaz jedne o legendi u postanku imena Ružice grada, poznatoj legendi o kneginji Ružice i Crnom vitezu… (vpz.hr)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni