Pravi je pakao proživio Denis (28) iz okolice Virovitice nakon što je prekinuo ljubavnu vezu s djevojkom Renatom (26), koja ga je nakon prekida prijavila za prijetnje smrću, piše Podravski.hr.

Policija ga je bila uhitila, oduzela mu plinski pištolj, a tužitelji su nakon istrage protiv njega podignuli optužnicu. Cijeli je postupak ovih dana riješen pravomoćnom presudom Županijskog suda koji je potvrdio odluku Općinskog suda i zaključio kako je Denis – nevin.

Vruća priča o prekinutoj ljubavi imala je i elemente filmskih obrata, a neki detalji procurili su tijekom suđenja i izvođenja dokaza. Uglavnom, Renata je Denisa potkraj lipnja 2016. godine odlučila prijaviti za uznemiravanje i prijetnje smrću. No, nije znala precizno objasniti zašto je čekala više od mjesec dana s obzirom da su se najgore prijetnje, kako je navela, dogodile početkom svibnja.

– Prekinuli smo negdje potkraj travnja, a dečko me nakon toga uznemiravao SMS-ovima i svašta mi pisao. Kad sam par tjedana nakon toga došla k njemu da mi vrati CD-e s mojim fotografijama, rekao je da će ubiti i mene i sebe. Uplašila sam se za vlastiti život – svjedočila je Renata na suđenju.

Njezin iskaz, međutim, nikako ne odgovara onome što su rekli Denis i svjedok Željko, a njihovoj priči sud je nakon toga u cijelosti povjerovao.

– Negdje tijekom svibnja Denis me pitao poznajem li nekog tko bi kupio mobitel njegove bivše djevojke. Nakon što sam mu odgovorio potvrdno, preda mnom je nazvao bivšu curu i rekao da donese mobitel jer ima kupca za njega. Prodali smo ga, a novce sam predao Denisu – svjedočio je Željko.

Priča s tim mobitelom posebno je interesantna. Denis ga je, naime, preuzeo od bivše i odnio Željku da ga proda svojoj prijateljici. Pravi je šok uslijedio kad je Željko uključio mobitel kako bi obrisao sve podatke prije prodaje.

– Denisova bivša, izgleda, nije ništa brisala. Ostale su i ‘vruće’ SMS poruke koje je Renata razmjenjivala s drugim muškarcem, i to u vrijeme dok je bila u vezi s Denisom. Bilo je jasno da ga je cijelo vrijeme varala. Denis je bio vidno šokiran – ispričao je Željko.

Prema izlistima bankovnih računa, vidljivo je kako je Denis početkom lipnja u više navrata Renati na njezin tekući račun isplatio ukupno 2100 kuna, za koliko je mobitel prodan. Materijalni dokazi i neuvjerljiv iskaz Renate bili su dovoljni da sud na koncu pravomoćno oslobodi Denisa zbog sumnji u prijetnje smrću.

Ipak, pune dvije godine dečko je proživljavao pravi pravosudni pakao garniran spoznajom da ga je njegova bivša draga cijelo vrijeme varala s drugim muškarcem. Nije poznato hoće li nakon svega protiv nje podnijeti kaznenu prijavu jer ga je lažno optužila za prijetnje smrću. (Jutarnji.hr)