Bivši ministar Tolušić svoja vina nazvao Anđeo s greškom, prodaje ih za 125 kuna

Objavljeno:

spot_img

Bivši ministar Tomislav Tolušić prije nekoliko dana predstavio je vina svoje vinarije koju je nazvao Apolitico.

Prva berba bila je 2020. godine, a Tolušić je na predstavljanju rekao da je godišnja proizvodnja oko 60 tisuća litara vina. Neka od Tolušićevih vina imaju zanimljiva imena, pa je tako u prodaju pustio bijelo i crno vino naziva Anđeo s greškom. Njihova cijena je 125 kuna. Cijene njegovih vina općenito se kreću od 70 do 150 kuna, a podaci na web shopu vinarije otkrivaju da su neka već rasprodana.

“Mi nismo, odnosno ja osobno, nismo baš pali s Marsa kad govorimo o vinu. Moj pokojni otac i ja smo imali vinograde. Od mladosti sam, otkad znam za sebe, u vinogradu”, pričao je Tolušić na predstavljanju vina. “Kad si bio klinac, to je bila muka, dođeš van iz grada u pet ujutro, digneš se u sedam… S vremenom je postala ljubav”, ispričao je još.

Predmet istrage zbog vinarije

A vinarija bi mu sad mogla postati muka zato što je predmet istrage Ureda europskog istražitelja jer ju je dobio za 2.5 milijuna kuna iz europskih fondova.

Vina je Tolušić nazvao Apolitico, čime je valjda htio naglasiti vlastiti odmak od politike. No činjenica je da bez politike, točnije natječaja Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR), koja mu je odobrila bespovratno 2.5 milijuna kuna iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje 2019. – 2023., ne bi bilo ni vinarije.

A s obzirom na to da je morao isplatiti kredit za stan, kupiti zemljište i vinograde i poplaćati mjesečne troškove, postavlja se pitanje kako je Tolušić došao do vinarije za koju danas kaže da vrijedi 4.2 milijuna kuna.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U srijedu, 25. svibnja virovitički maturanti proslavit će zadnji dan škole

Srijeda, 25. svibnja za maturante je posljednji dan u...

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...