Turek

Dva vozila su se direktno sudarila u utorak oko 17.20 sati u Bjelovaru na sjevernoj obilaznici. Poginulo je petero ljudi, a dvoje ih je teško ozlijeđeno i odvezli su ih u bjelovarsku bolnicu, piše 24sata.hr.

Glasnogovornik PU bjelovarsko-bilogorske Dražen Medved je rekao da je policija dobila dojavu u 17.24 sati. Rekao je da se u Mercedesu kutinskih registracija nalazilo četvero ljudi od kojih je dvoje poginulo, a dvoje je teško ozlijeđeno. U Golfu slatinskih registracija je bilo troje ljudi. Svi su poginuli na mjestu. Očevid vodi zamjenica županijske državne odvjetnice. Mercedes je navodno išao iz Đurđevca prema Bjelovaru, a Golf koji je potpuno smrskan je išao prema Đurđevcu odnosno Slatini.

Poginuo Stjepan Turek

Policija večeras nije željela izlaziti s detaljnijim informacijama o tome kako je točno došlo do nesreće, baš kao niti s identitetima stradalih osoba. Ipak, prema neslužbenim informacijama moglo se doznati kako su se u Golfu nalazili Stjepan Turek te njegova supruga i kćer. Turek je jedan od omiljenih obrtnika u Slatini kojeg gotovo svi Slatinjani poznaju kao “dimnjačara”, što ni ne čudi obzirom da se tim poslom bavio preko četrdeset godina. Turek je upravo 2015. godine – na četrdesetu obljetnicu bavljenja dimnjačarstvom – uz podršku grada Slatine i Turističke zajednice organizirao i veliku proslavu u centru grada, Osim kao dimnjačara poginuli Turek je poznat i kao vlasnik kafića Fontana u centru grada, piše Večernji.hr