Bolesna stabla na Šetalištu Edite Schubert zamjenjuju se novim pet metarskim sadnicama

Objavljeno:

spot_img

Kako su u kolovozu stručnjaci prve specijalističke hrvatske tvrtke za prosudbu i njegu stabala, Stablosan d.o.o. posjetili su Viroviticu radi obavljanja prosudbe zdravstvenog stanja i statike primjernih stabala u Gradskom perivoju i užem centru grada utvrđeno je da je određeni broj stabala znatno oštećen i bolestan te su sugerirali da se pojedina stabla obavezno uklone jer postoji velika opasnost od rušenja.

Naime stabla su nagnuta te je konstatiran napad gljiva truležnica od čega nema lijeka, a na taj način znatno je narušena statika stabla. Kako se stabla nalaze u neposrednoj blizini nogostupa, ali i prometnice D-2, kao takva izazivaju veliku opasnost za prolaznike i sigurnost u prometu te kako bi se to izbjeglo bilo je neophodno njihovo rušenje.

Kako su o svemu rekli privremeni pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove i graditeljstvo Grada Virovitice Marijo Klement i viši stručni suradnik za komunalno gospodarstvo Dinko Rujer na mjesto navedenih stabala posadit će se nove sadnice vrste fraxinus ornus „mecsek“ koje su uzgojene u rasadniku Arbor u Belgiji visine 5 metara, tj. već velike sadnice kako bi se nastavilo uređenje ovog dijela grada. (virovitica.hr)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni