Ljubo R. Weiss
Ljubo R. Weiss

Na adresu uredništva Virovitica.info portala stigao nam je dopis Ljube R. Weissa u kojem obavještava javnost da je u Židovskoj općini Virovitica održana izvanredna Skupština na kojoj je prihvaćena neopoziva ostavka Željka Weissa (podnesena 1. studenog 2011. godine). Za vršitelja dužnosti predsjednika Židovske općine Virovitica imenovan je Ljubo R. Weiss, inače Željkov brat.

Željko Weiss st. kao povjerenik Židovske općine Virovitica, u dogovoru s Lj. R. Weissom, nastavit će poslove oko adaptacije i uređenja mrtvačnice na Židovskom groblju u Virovitici, kojoj je cilj postati memorijalni objekt Židova ovog dijela Slavonije. Ljubo R. Weiss je ovu obavijest poslao na više od 20 adresa.

Željko Weiss: Prijavio sam Ljubomira DORH-u i MUP-u

Željko Weiss st.

Za komentar navedenih zbivanja pitali smo Željka Weissa koji nam je rekao kako je sve navedeno obična laž.

– Predsjednik bi trebala biti neutralna osoba! U ovim trenucima dr. prof. Ognjen Kraus (predsjednik Židovske općine Zagreb) razgovara s potencijalnom neutralnom osobom! Ako baš želite, legalisti plaćaju članarinu što je jedan od preduvjeta da bude član općine. Ljubo R. Weiss nije platio članarinu nakon čega možemo smatrati ono što sam rekao: Ljubo R. Weiss pravno nije član općine! Ljubomir u okvirima odnosa prema svim građanima Hrvatske djeluje destruktivno! Ljubu R. Weisa prijavio sam DORH-u i MUP-u RH. Rekao je Željko Weiss stariji.